ترموود در نما و معماری ایرانی - چوب ترمووود در معماری ساختمان های ایرانی - ترمووود در معماری معاصر و قدیم ایران

ترموود در نما و معماری ایرانی - چوب ترمووود در معماری ساختمان های ایرانی - ترمووود در معماری معاصر و قدیم ایران

گروه وودمستر

ترموود در نما و معماری ایرانی

ترموود در نما و معماری ایرانی - چوب ترمووود در معماری ساختمان های ایرانی - ترمووود در معماری معاصر و قدیم ایران

چوب ترمو یکی از محصولاتی است که در معماری مدرن این روزهای کشورمان مورد استفاده فراوان قرار می گیرد. این محصول که بیشتر در اروپای شمالی (مانند فنلاند) ساخته و پرداخته می گردد چند سالی است به دلیل زیبایی و استحکام بالا در کشورهای مدرن دنیا نیز بسیار استفاده می گردد.

استفاده از چوب ترمو در کشور ما نیز ابتدا رونق زیادی نداشت اما امروز در اماکن مختلفی استفاده می شود. این محصول در دکوراسیون داخلی، نمای بیرونی، کافی شاپ ها، رستوران ها و حتی مراکز دولتی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این تمایل بین مردم باید باعث شود معماران خوش ذوق ایرانی ابتکارات بی بدیل معماری خود را کامل تر کنند. معماری اصیل ایرانی از دیرباز با چوب آمیخته شده است. چوب به تنهایی خواص فیزیکی عجیبی دارد که در ادامه بررسی می کنیم. اما قبل از بررسی این محصولات بهتر است چند نمونه از معماری اصیل ابرانی با چوب را مشاهده کنید:

چوب نما در قدیم   نمای چوبی در قدیم   پنجره چوبی

 با توجه به عکس هایی که مشاهده می کنید، در معماری ایرانی اسلامی پتانسیل بالایی برای استفاده از چوب وجود دارد. اما باید بررسی کنیم که استفاده از چوب ترمو چه مزیت هایی نسبت به چوب های استفاده شده (نظیر چوب گردو) وجود دارد. چوب در حالت کلی دارای خواص زیر می باشد. ما در مقاله ترمووود چیست بررسی کردیم که ترمووود چیست و همچنین در این مقاله xxxx بررسی می کنیم که چوب ترمو نسبت به چوب معمولی چه ویژگی هایی دارد.

در این مقاله از لحاظ تکنیکال به صورت مقدماتی بررسی می کنیم که آیا چوب ترمو برای طراحی ایرانی قایل استفاده می باشد یا خیر.

به تصاویر دقت کنید:

اشکال هندسی معماری ایرانی اسلامیمعماری ایرانی اسلامی

 

همانطور که در دو تصویر بالا مشاهده می کنید اشکال معماری ایران به دایره، بیضی، نیم کره و اشکال مدور وابستگی زیادی دارد. تقریبا می توان نتیجه گرفت چوب ترمو برای این کار مناسب نیست. چوب ترمو انعطاف پذیری زیادی ندارد و برای ترسیم این احجام هندسی مناسب نیست.

البته برخی اماکن تاریخی موجود در ایران به نوعی پتانسیل استفاده از چوب ترمو را داشته است. (مثل باغ دولت آباد یزد و کاخ چهل ستون قزوین)

باغ چهل ستون قزوین  باغ دولت آباد 

 

همانطور که در تصاویر بالا مشاهده می کنیم شاید به نوعی می توان از چوب ترمو در معماری ایرانی اسلامی استفاده کرد. ما هم مثل شما منتظریم تا معماران خوش فکر و خلاق ایرانی اجازه ندهند معماری ایرانی در ذهن جهانیان کم رنگ تر شود.

همچنین مجموعه وودمستر منتظر دریافت نظر کارشناسان محترم در مورد مبحث بالا هستیم.